BINNEN SPELEN

25 DINGEN, THUIS MET DE KIDS!

Een extra weekje kerstvakantie … De één is er blij mee, de ander heel wat minder. Hoe dan ook, tips en ideeën voor leuke dingen met de kids te doen zijn altijd welkom. Zie hier de selectie van proof.

>> Bron : www.kidsproof.nl

BROODJES & KOEKJES

Gaan de kids ongetwijfeld graag mee aan de slag, samen met een geduldige mama en/of papa! 

Krijg je er hierna nog niet genoeg van, kijk dan zeker ook eens op de website : www.dekinderkookshop.nl Courage! 😉 

>> Probeer de broodjes & koekjes

Portie inspiratie

Hoe vermaak je de kadées als het buiten écht te slecht is om te gaan sporten en ravotten? Mogelijkheden zat om de kinderen binnenshuis actief bezig te houden. 

>> Verzameling van tips & tricks voor binnen
>> 26 binnen activiteiten & spelletjes

Bron : leukmetkids.nl  –  ladylemonade.nl 

(IndooR) Familie Fit vijfkamp

De vijfkamp (of penthalon) is een meerkamp, gekend uit de atletiek waarbij je 5 opdrachten of disciplines moet uitvoeren. Maak er een gezinsvriendelijke variant van met blikken werpen, een kussengevecht, melkbrikkenbowling, etc. inclusief een heuse medailleceremonie! Is het gestopt met regenen, rep je dan als de bliksem met z’n allen naar buiten. Bezorg ons zeker een foto van jullie 1-2-3 podium! 🙂 

>> Start hier

Bron : Familie Fit

KNUFFELTURNEN

Een plezierige manier van bewegingsopvoeding voor peuters & kleuters met één van hun ouders. Het samen bewegen, voelen, genieten en ontspannen is het uiteindelijke doel.

Uiteraard kan jij goed weer ook naar buiten trekken voor je dagelijkse portie knuffelturnen. Wat denk je, een poging wagen?

>> Meer info

Bron : Gezinssport

Knutselen met papier

20 toffe maar simpele knutselideeën voor jullie kids waarbij je soms zelf ook wel eens een handje kan toesteken. Vouwen, knippen en plakken, kinderen zijn er dol op. Je hebt echt niet veel nodig om iets knap te maken! Er zitten ook wat uitdagendere dingen tussen voor de oudere kinderen. 

>> Ga aan de slag!

Bron : Lady Lemonade

Bouw een tent

Een tent in een huis is zo gemaakt : pak een laken, een aantal stoelen, wat wasknijpers en klaar is kees. 

Maak wat lekkers klaar en ga gezellig met je kids samen in de tent picknicken. Lekker cozy! Kortom, binnen spelen op z’n best, toch?

>> Bekijk hier 10 originele tips voor binnenspelen

Bron : Ouders van nu

Cool, maak zelf een escape room

Een escaperoom is natuurlijk superleuk om te spelen maar misschien nog wel leuker om zelf te maken!? Via onderstaande link leer je stap voor stap hoe je te werk kan gaan. Notter er wel bij dat dit geen opdracht is die binnen het kwartier klaar is. 🙂 Maar hey, we hebben tijd zat momenteel, toch?

>> Stap voorstap naar je eigen escaperoom

Bron : Studio Het Klokhuis

Stop-motion animatie

Geef je creatieve brein alle ruimte via het maken van je eigen stop-motion animatie met je tablet of smartphone! Je kan het natuurlijk maken met bestaande voorwerpen maar je kan ook een stap verder gaan en je personages zelf bedenken én te maken. Een hele klus maar het resultaat zal des te cooler zijn! 

>> Stop-motion animatie maken

Bron : Studio Het Klokhuis

Knutseltips

Knutselen is eindeloos. Maar soms is je inspiratie voor de kids even ver weg of komen ze zelf niet verder dan de duizendste tekening in te kleuren. Via onderstaande link kan je je origineelste kant terug naar boven laten komen en (hopelijk) even ontstressen … Good luck & stuur een fototje van jullie creaties! 

>> 7x inspiratie om te knutselen

Bron : Frularie

Daar is juffrouw Femke …

Slaat de verveling genadeloos toe? Daag je kinderen uit! Juf Femke maakte leuke kaartjes met kleine uitdagingen. Print de kaartjes uit en haal ze boven op een momentje dat jullie even niet meer weten wat doen.

>> Hier zijn de kaartjes
>> Nog (veel) meer uitdagingen

Bron : juffrouwfemke.com 

11 TIKTOK choreo’s

You hate it or you love it. Alleszins, je kan er niet meer omheen. Dagelijks passeren duizenden dansjes de revue. Van ‘Say So’ van Doja Cat tot ‘Yummy’ van Justin Bieber. Met welke choreografie begin jij als eerste?

>> TikTok choreo’s van Fashionista

Bron : Fashionista

 

START 2 … FILM

Met een smartphone of tablet kan je tegenwoordig pijlsnel een cool filmpje maken. En met de apps die inmiddels beschikbaar zijn, kunnen filmpjes steeds waanzinniger gepimpt worden, vol special effects. Onderstaande website verzamelde 4 van de betere apps waarmee je in de Paasvakantie creatief aan de slag kan. Bezorg ons zeker het resultaat!

>> Aan de slag om makkelijk filmpjes te maken

Bron : ouders.nl 

Tekenen, tekenen, tekenen

In deze bizarre tijden wil ‘Vuile vingers’ jullie graag wat educatieve beeldlessen aanbieden, alsook ‘lockdown tekenopdrachten. Een vat vol inspiratie voor wie z’n creativiteit naar boven wil laten komen … 

>> Coronatips om te tekenen & te knutselen
>> Tekenopdrachten 

Bron : Vuile vingers – Lynn Bruggeman

AL EENS GEKNUTSeld met … potloodslijpsel?

Scherpsel, potloodslijpsel, schaafsel,.. enfin je begrijpt ons wel. Hetgeen wat achterblijft in het potteke van de slijper. We legen dat potje het liefst van al zo snel mogelijk uit voordat de hele inboedel op de grond belandt. Maar wist je dat je het ook kan gebruiken om de mooiste kunstwerkjes ooit mee te maken?

>> Nee? Hup, lees dan snel verder!

Bron : Maison Slash

ACTIEF GANZENBORD

Poepsimpel! Pak een dobbelsteen en enkele pionnen, daag al je gezinsleden uit, trek je flashy trainingspak aan en maak je borst maar nat! Go Go Go!!

>> Bekijk hier het ganzenbord

Bron : Gym Xtra Fit / Judo Promotion Twente

Wat ben ik? Leve de tuin

Is hij groen? Heeft hij vleugels? Heeft hij witte vlekjes? Is het een eekhoorn, een oorworm, een honingbij of een madeliefje? Via het spel WAT BEN IK? maken kinderen tussen 3 en 12 jaar kennis met planten en dieren die in de tuin leven.

>> Klik hier voor de printversie

Bron : Regionaal Landschap Zuid-Hageland
Foto : Regionaal Landschap Dijle