BUITENSHUIS

6x op zoek naar “street art” met kinderen!

In deze zes steden loop je zomaar de mooiste street art en graffiti tegen het lijf: op een gevel, op de grond of ergens in een vergeten hoekje. Ga snel op jacht, want een stadswandeling met kinderen is véél leuker als je onderweg naar kunst kan speuren.

>> Check : www.uitinvlaanderen.be

onze speeltuintjes, wanneer ben je er nog geweest?

Speeltuin Warande (Rummen)
Compact, speeltoestellen voor kleuters en kleine kinderen (wipjes, schommels, etc.)
Speeltuin Tuinwijk (Geetbets)
Ruimere speeltuin in overgang. Je kan er ook avontuurlijk spelen met wiglo en wadi.
Speelgroen Hogen (Hogen)
Een groen pareltje met avontuurlijke speelruimte langs de ‘Fruitbeeldige Fietsroute’. (heuvels, amfitheatertje, rotsblok, bloesemkunstwerken, etc.) Vergeet je picknick niet!
Troostplek met reuzenbank (Geetbets)
Een groene toegankelijke zone waar jong en oud even tot rust kan komen maar waar de jongste garde ook een leuk speelplekje heeft met o.a. ook een wiglo.

>> Bekijk het overzichtsplannetje

SPEELTUIN INSPECTEUR

Ga op pad en onderzoek de speeltuinen in je buurt. Wat zijn de minpunten, wat is jouw idee om het op te lossen, wat zou er in Geetbets nog moeten bijkomen om beter buiten te spelen, … 

We zijn héél benieuwd naar jouw verslag om mee aan de slag te gaan! 

>> Download jouw speeltuin inspecteur fiche
>> Bekijk het overzichtsplannetje

Ben jij onze creatieve Speeltuin designer?

Dienst Vrije Tijd wil graag in de toekomst nog extra speelplekjes inrichten en daarvoor roepen we jullie hulp in! Hoe ziet jouw ideale speel- of chill ruimte eruit? Stuur ons jullie ideeën via tekeningen en ontwerpen. We selecteerden alvast 4 plekjes. Wees creatief en denk verder dan de klassieke speeltoestellen. Maak het avontuurlijk en uitdagend, stuur je ontwerpen in en maak kans op leuke prijzen… of beter nog, jouw idee in het echt op één van de plekjes, hoe cool zou dat zijn? Hersenspinsel je mee?

Insturen naar vrijetijd@geetbets.com of deponeer je plannen/schets in onze brievenbus Dienst Vrije Tijd, Dorpsstraat 7 

>> Bekijk het overzichtskaartje
>> Hoe ga je aan de slag?
>> Perceel Rummen (Achter parking Ketelstraat)
>> Perceel Grazen 
>> Perceel Geetbets (langs hondenweide)
>> Perceel Geetbets (langs wachtbekken voetbalvelden)

Onze troostplek & reuzenbank al gezien?

Sinds kort hebben we aan de achterzijde van ons rusthuis een troostplek ingericht, zie het als een groene en toegankelijke bezinningsruimte waar je tot rust kan komen. Daarnaast kunnen de kids ravotten op het speeltuintje en kan je even genieten van het mooie landschap vanop de nieuwe reuzebank. Ga er zeker eens langs!

FRUITBEELDIG FIETSPARCOURS MET FLEUR

Fleur, de eikelmuis en haar vriendjes, nemen je mee op fietstocht langs het fruitbeeldig familieparcours het Hageland. Spring op je fiets met dit doe-boekje. Is 32km te lang? Dan zijn twee kleinere lussen van 17.5km of 20km mogelijk (steek via de knooppunten 192 en 1). Wil je kans maken op een fietstasje, gevuld met leuke gadgets, stuur dan een foto van je fruitbeeldige fietstocht (bvb. bij één van de bloesemkunstwerken) naar vrijetijd@geetbets.be 

>> Download hier het doe-boekje
>> Meer info over de route

(her)ontdek ARONST HOEK

De meeste kinderen kunnen het woord “wandelen” niet meer horen maar natuurdomein Aronst Hoek pikken we er toch graag uit! Het blijft ook voor kinderen de moeite waard om eens dit natuurdomein te ravotten. Als je vroeg of laat genoeg gaat kan je al eens een hertje spotten, de ‘zwarte koeien’ staan er gezellig te grazen én de uitkijktoren is altijd leuk als coole tussenstop!

>> Geniet er van! 

STOEPKRIJT CHALLENGE

Actief met stoepkrijt! Daag jezelf, jouw gezin en jouw buren uit met een leuke beweegopdracht voor jouw deur. Teken een parcours of opdracht of laat een motiverende boodschap achter op je stoep. 

Bezorg ons zeker een foto of filmpje van ‘t resultaat! 

>> Go for it!

Bron : Familie Fit / Gezinssport Vlaanderen

Start to … geocache?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht voor jong én oud waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Via GPS coördinaten kan je bij een schat (cache) terecht komen. Ook op grondgebied Geetbets liggen er al her en der caches verstopt. Waar wacht je nog op?

>> Maak een profiel aan en zet je speurneus op
>> Lees er eerst wat meer over

Bron : geocachen.be 

Pinterest, uw reddende engel

Als je denkt dat je écht bent uitgespeeld, dan staat Pinterest voor je klaar om dat gevoel meteen weg te nemen. Een onuitputbare bron van inspiratie voor jong en oud, buiten en binnen, … Ook bij ons hebben we een aantal coole ideetjes verzameld.

>> Pinterest Vrije Tijd Geetbets

HET BOS IN met de kinderen

2 fijne plekken om even te gaan vertoeven en de rust van de natuur op te zoeken zijn het Warandebos en het Schelfheidebos in Rummen. Maak er in één keer een mini uitstapje van je spel ‘kubb’ en je picknick mee te nemen. Even herbronnen dus … 😉 

>> Ligging Warandebos
>> Ligging Schelfheidebos 

Bron foto : Natuur en Bos

6x creatief wandelen met kinderen

“Zijn we er al?” “Weeral wandelen?” “We zijn gisteren toch al gaan wandelen?”

Herkenbaar? 🙂 Maak een einde aan ‘t gezeur en verander je wandeling in een spel of speurtocht. Met deze 6 tips is een blokje om in je eigen buurt meteen een pak spannender. 

>> Lees de 6 wandeltips

Bron : UitmetVlieg

ZES ZALIGE ZOEKTOCHTEN

6 superleuke zoektochten om zelf mee aan de slag te gaan. 6 verschillende expedities, elk met hun eigen insteek. Download vandaag nog je favoriete gratis zoektocht en trek er op uit! Je kan ze eigenlijk overal gebruiken, waar je ook bent of naartoe gaat!

>> Download en Go! 

Bron : Zondag Bosdag

1000UURDEDEURUIT

Het regent (of sneeuwt). Jij hebt geen zin om naar buiten te gaan en je kind al helemaal niet. Nochtans is buitenlucht geweldig voor heel veel dingen. Ravottende kinderen vervelen zich nooit en buitenluchtkinders zijn gezonder. Niet twijfelen dus, doe gewoon mee aan onze 1000UurDeDeurUit-challenge – de ultieme motivator om gedurende één heel jaar minstens 1000 uur buiten te zijn.

>> Lees meer & doe mee

Bron : Maison Slash