THUIS

De Jantje Beton speelbeweging : tips & challenges

Buiten spelen is het hele jaar superleuk én gezond. Met deze speeltips en challenges stop je nooit meer met spelen! Benieuwd welke tips het beste bij jou passen? Doe dan snel de Speelstijltest van Jantje Beton.

Bron : www.speelbeweging.nl

KRIEBELDIERTJES

Een leuke doe- en inspiratiebundel (binnen en buiten) voor kleuters en eerste graad lager onderwijs waarbij we werken rond het thema kriebeldiertjes, meer bepaald insecten.

>> Download de bundel

Bron : Juf Loes

De Naar Buiten Bingo …

De hele dag binnen zitten is gewoon geen optie, welk weer het ook is. 11 challenges om buiten uit te voeren. Dit mag toch geen probleem vormen, toch?

>> Download de bingo 

Bron : “Leren met Anita en Suzanne”

Stoepkrijtchallenge @home

Familie Fit, het beweegplatform van Gezinssport Vlaanderen, lanceert de #stoepkrijtchallenge. En nee, stoepkrijt is niet alleen voor kleuters maar voor alle leeftijden! Haal een berg stoepkrijt in huis en ga creatief aan de slag. Om je op weg te helpen kan je starten bij onderstaande link. Vergeet ons zeker geen foto van het resultaat te sturen!

>> Stoepkrijtchallenge

Bron : Familie Fit – Gezinssport Vlaanderen

Word een “Familie Fit”

Bewegen is gezond! Bewegen is plezant! 

Bewegen is nog zoveel leuker als je het samen met je gezin kan doen. Maak je Familie Fit-profiel aan en word, samen met tal van andere gezinnen, de actiefste familie van Vlaanderen!

>> Go 4 it!

Bron : Familie Fit

Kampvuur popcorn

Paasvakantie wil ook zeggen iets later in bed dan gewoonlijk. Waarom het ‘s avonds dan niet gezellig maken met een klein  kampvuurtje. Als je dan nog zelf met de kinderen popcorn kan maken is het gezinsfeest helemaal compleet. We helpen je graag op weg … Bij slecht weer maak je binnen lekker zelf popcorn en zet gerust eens een filmpje op … 😉

>> Popcorn op het kampvuur of BBQ

Bron : Keurmerk Jansen  

BOERPLAY BUITENSPEELTIPS

Even een frisse neus halen? Lekker buiten spelen en genieten van de frisse buitenlucht! Boerplay heeft een verzameling gemaakt van een hele resem buitenspeeltips en tips om al bewegend te leren.

>> Check de Boerplay buitenspeeltips

Bron : Boerplay

Tijd voor tuinieren

“Tijd voor tuinieren” … Het is inderdaad de moment van ‘t jaar waar veel mensen zin krijgen om de tuin in te gaan en hun groene vingers naar boven laten komen. Maar het is ook de moeite waard om effectief ‘tijd’ te maken om dit samen met kinderen te doen! Zij vinden niets leuker dan spelen met aarde, modder, wormen, … Je hoeft zeker geen mega grote tuin te hebben voor een eigen (keuken)moestuintje of een zelfgemaakte bloembak.

>> 11x tuinieren met kids

Bron : kidsproof.nl  

Local skaters

Hoe skaten in tijden van lockdown? Gewoon thuis skaten! Of op een terras of een stuk asfalt? Een echt skatepark blijft natuurlijk de max maar soms kan je meer op een beperkte ruimte dan je denkt. So get out and get creative! 🙂 Hopelijk kunnen we jullie via onderstaande link een beetje inspireren. We zijn trouwens benieuwd naar enkele beelden van jullie nieuwste tricks en/of creaties!? 🙂 

>> Blog : How to skate in quarantaine

>> Bron : Everything Else